Buletin

TOYOTA VELLFIRE SERBA BAHARU KINI DI MALAYSIA, HAMBUR KUASA 180HP, HARGA BERMULA RM438K

Selain Toyota Alphard, turut dilancarkan untuk pasaran tempatan pada hari ini ialah Toyota Vellfire, di mana ia dijual dengan tanda harga bermula RM438,000 tanpa insurans.

Dari segi dimensi, Toyota Vellfire generasi baharu mempunyai ukuran 4,995mm (panjang), 1,850mm (lebar), 1,945mm (tinggi) dan jarak roda pada 3,000mm.

Bagi pilihan warna, ia cuma didatangkan dengan tiga pilihan warna, berbanding empat untuk Toyota Alphard 2.4T Executive Lounge.

Pilihan warna bagi Toyota Vellfire adalah seperti berikut:

  • Platinum White Pearl
  • Precious Metal
  • Black

Bernuansa mewah, Vellfire baharu dipadankan bersama gril tersendiri, lampu LED penuh, lampu membelok jenis sekuential di bahagian depan dan belakang.

Menjengah dalam kabin, ia juga dibekalkan dengan skrin panel instrumen TFT 12.3-inci, skrin paparan head-up, bumbung kaca panorama dengan pencahayaan semula jadi, tempat duduk dengan fungsi pemanas dan ventilasi.

Perincian lain termasuklah sistem pencahayaan ambien 64 warna, lampu membaca boleh laras, penggunaan bahan jenis kulit dan woodgrain.

Menurut UMWT, semua suis mekanikal dan kawalan butang untuk MPV mewah ini diletakkan secara optimum untuk mudah dicapai.

Ciri keselamatan Toyota Safety Sense merangkumi Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Lane Departure Alert (LDA), Road Sign Assist (RSA), dan Adaptive High-beam System (AHS).

Beralih kepada kuasa, ia dijana oleh enjin 2.5 liter 2AR-FE, berupaya menghamburkan kuasa 180hp, 235Nm tork dan dipadankan bersama transmisi CVT-i dengan Sports Sequential Shiftmatic.

Untuk mengoptimumkan kebebasan mobiliti, Vellfire serba baharu ini didatangkan dengan jaminan penuh 5 tahun.

UMWT juga merupakan pengedar eksklusif dengan pusat jualan dan servis rasmi, menyediakan perkhidmatan yang dipercayai serta jaminan alat ganti.

Dengan lebih daripada 74 pengedar Perkhidmatan Jualan di seluruh negara, pelanggan pasti dapat menikmati perkhidmatan premium komprehensif, termasuk pusat badan dan cat kenderaan yang khusus turut disediakan.

Google ads
Back to top button