Artikel Pilihan

CLARKSON BERTEMU TSUCHIYA -APA KATANYA TENTANG DRIFT DAN SKYLINE GTR

Kami suka tonton video-video lama dari saluran youtube. melihat wajah-wajah muda selebriti terkenal seperti Jeremy Clarkson dan Keichi Tsuchiya.

Clarkson terkenal sebegai ikon Top Gear British dan Keichi Tsuchiya pula mungkin orang-orang biasa ingat dia seorang nelayan (jenis tengok Tokyo Drfit tapi tak tahu sejarah). Bagi masyarakat permotoran, beliau adalah Raja Drift yang telah membawa sukan drift ke tahap tertinggi pada hari ini.

BACA: KENAPA TSUCHIYA MASIH MEMANDU AE86?

BACA: 10 ENJIN TERBAIK DARI JEPUN

Ini video yang diterbitkan lebih 10 tahun dahulu, kalau anda ikut bagaimana Clarkson memulakan karier dengan skrip yang sarkastik, persembahan yang bersahaja, ini adalah antara video awal yang menyaksikan dokumentari ringkas beliau di Jepun.

Beliau menemuramah Keichi Tsuchiya (yang nampak muda betul). Clarkson juga menguji Nissan Skyline R32 GTR dan beliau ada alasan kukuh untuk beritahu ia adalah kereta sports terbaik dalam eranya.

Beliau juga turut berada di jalanan melihat drift haram di kalangan anak muda. Tengok masa dia interview budak kereta yang terbalik tu.

 

 

Google ads
Back to top button