Buletin

DILARANG PAKAI BARANG KEMAS, LEWIS HAMILTON MAHU BINCANG DENGAN PRESIDEN FIA

Pelumba pasukan Mercedes F1, Lewis Hamilton diberi amaran keras bahawa dia mungkin akan berdepan hukuman yang berat jika tidak meninggalkan barang kemas yang dipakainya apabila beraksi di Monaco akhir bulan ini.

Juara dunia tujuh kali itu menggesa FIA untuk melonggarkan pendirian tegas terhadap pemandu yang memakai tindik di badan dan rantai leher ketika perlumbaan perlumbaan di Grand Prix Miami hujung minggu lalu.

Hamilton memakai lapan cincin, tiga jam, empat rantai dan dua subang ketika sidang media berkata, ia seperti ‘satu langkah ke belakang’ untuk sukan itu.

“Nampaknya tidak perlu untuk terbabit dalam perkara ini. Saya di sini untuk menjadi sebahagian daripada sukan ini – kami mempunyai ikan yang lebih besar untuk digoreng,” katanya.

Pelumba prolifik itu memakai paling banyak barang kemas di litar dan mendakwa dia tidak dapat menanggalkan anting-anting dan cincin di hidungnya yang dipakai ketika berlumba.

Atas sebab itu dia berminat untuk berbincang dengan Presiden FIA Mohammed Sulayem berhubung perkara itu bagi menjelaskan bahawa dia tidak mahu terbabit dalam pertikaian tersebut.

“Dia boleh membuka anting-antingnya tapi dia tidak boleh membuka anting-anting hidung dan kami fikir dia akan menjalani pembedahan kecil untuk membukanya,” kata Kravitz.

“Hamilton kini berkata, selepas dua perlumbaan di Miami dan Barcelona, dia tidak akan membuka anting-anting di hidungnya. – Harian Metro

Google ads
Back to top button