Artikel Pilihan

KERETA SPORT “MURAH” DAN BOLEH LOAN?

Ya. anda tak salah baca. sebenarnya ada je kereta sport yang masih boleh loan. cuma pilihannya tak lah sebanyak zaman 90-an dulu.

Sebabnya, kereta-kereta sports “murah” ni hanya dibuat oleh Jepun dan seperti yang kita tahu, Jepun dah tak fokus sangat pada kereta-kereta hi performance ni sekarang.

Dulu, setiap pengeluar ada kereta sports entry level mereka. Honda ada Integra, Nissan Ada Silvia dan Toyota ada MR2, Mitsubishi Evo dan Subaru tu pun kelas mid range yang sebenarnya sangat murah kalau dibandingkan dengan kos per kuasa kuda yang dihasilkan. Apa lagi kalau bandingkan dengan jenama dari Barat.

Dunia sudah berubah, tapi kami percaya masih ramai yang mengidamkan kereta yang sporty berbanding yang jimat minyak. Tapi masalahnya pilihan yang ada dan juga usia kenderaan. Nak loan payah kan?

Tapi ini ada senarai kereta-kereta sport yang masih boleh buat loan. Makna kata tidaklah kau kena keluar sedebuk cash nak pakai.

Nah. lepas tonton ni jangan lupa subscribe tawwwww

Tags
Google ads
Back to top button