Buletin

KERETA TERBAKAR GARA-GARA TISU DAN PENCUNGKIL GIGIL – BENDA KECIK TAPI BAHAYA WEH!

Sebuah kereta yang diletakkan di bawah terik matahari hampir membakar keseluruhan kenderaan gara-gara tisu dan pencungkil gigi.

Insiden yang berlaku di Thailand itu nyata bertindak sebagai amaran keras tentang bahaya meninggalkan bahan mudah terbakar di dalam kereta.

Pemilik kenderaan itu mendedahkan detik-detik mengerikan, menasihatkan orang lain untuk mengeluarkan barang-barang yang sama dari kereta mereka bagi mengelakkan kejadian sedemikian.

Pemiliknya, Tawan Sapklin, berkongsi rutin yang biasa dilakukannya ialah meletakkan kereta di lorong kediaman dan kemudiannya berulang-alik ke tempat kerja menaiki motosikal.

Pada hari yang malang ini, dia menerima panggilan daripada ibunya pada tengah hari, memaklumkan bahawa keretanya terbakar.

Setelah diperiksa, punca kebakaran dikesan dari tempat duduk belakang, di mana dia menyimpan tisu kering dan pencungkil gigi.

Menurut Tawan, anggarak kerosakan adalah sekitar 20,000 baht (RM2,585).

Beliau menggesa semua orang supaya berhati-hati ketika meletak kenderaan di bawah sinar matahari dan memastikan barangan mudah terbakar tidak ditinggalkan di dalam kenderaan.

Google ads
Back to top button