Buletin

KINETA, CHARGEV JALIN KERJASAMA STRATEGIK – SEDIA RANGKAIAN PENGECASAN KOMPREHENSIF KEPADA PENGGUNA EV

KINETA kini menjalin kerjasama strategiknya dengan ChargEV, pembekal utama pengecasan infrastruktur di Malaysia.

Perkongsian itu bertujuan untuk memajukan lagi matlamat KINETA untuk menyediakan penyelesaian pengecasan EV yang paling komprehensif dan rangkaian pengecasan EV kepada pelanggan serta rakan kongsi perniagaan.

Di bawah Perikatan strategik ini, kedua-dua ChargEV dan KINETA akan bekerjasama untuk meningkatkan lagi dan meluaskan rangkaian pengecasan elektrik di Malaysia.

Bukan itu sahaja, ChargEV dan KINETA juga bakal bergabung kekuatan untuk membida bersama bagi tender besar terpilih di Malaysia dan di rantau ini.

KINETA mempunyai salah satu pasukan terbesar yang diperakui Suruhan Tenaga (ST) daripada 40 jurutera elektrik untuk memastikan keselamatan dan pematuhan peraturan semua pemasangan rumah atau perniagaan.

Selain itu, KINETA juga mempunyai in-house untuk Perkhidmatan Pelanggan, Selepas Jualan, Sokongan Teknikal serta Pasukan Waranti, bagi memastikan sokongan menyeluruh kepada pelanggan.

Kedua-dua ChargEV dan KINETA komited untuk menyokong aspirasi Malaysia untuk memiliki EV menyumbang 15 peratus daripada jumlah volum industri menjelang 2030, sejajar dengan Mobiliti Rendah Karbon Rangka Tindakan dan Pelan Hala Tuju Peralihan Nasional.

Google ads
Back to top button