Buletin

MALAYSIA AUTOSHOW 2023: GWM DEDAH SUV JOLION HIBRID, 137HP, HARGA BELUM ADA

Selain trak pikap Cannon dan SUV Haval H6, GWM turut mendedahkan model GWM Jolion berkuasa hibrid di Malaysia Autoshow 2023.

Di pasaran Thailand, SUV ini dijual pada harga RM109,077 hingga RM123,968 seunit. Ia dijana oleh enjin 1.5 liter turbo empat-silinder yang berupaya menghasilkan kuasa sehingga 190hp dan tork 375Nm.

Bagi pasaran Malaysia, GWM Jolion akan menggunakan oleh enjin hibrid 1.5 liter dan dipadankan bersama Dedicated Hybrid Transmission (DHT) yang mampu menghamburkan kuasa sebanyak 137hp serta tork maksimum 375Nm.

Di dalam kabin, Jolion menerima skrin sentuh bersaiz 12.3-inci dengan ketersambungan Apple CarPlay dan Android Auto. Tidak ketinggalan, kluster instrumen digital berukuran 7-inci untuk memudahkan pemandu melihat semua maklumat pemanduan.

Ciri-ciri lain termasuklah head-up display, enam unit pembesar suara, sistem kawalan iklim dwi-zon, pengecas tanpa wayar dan upholsteri kulit.

Model itu dilengkapi rangkaian sistem keselamatan aktif termasuk Brek Kecemasan Autonomi, Kawalan Pelayaran Adaptif dengan Stop & Go, Bantuan Berpusat Lorong, Pemantauan Titik Buta, Amaran Silang Lalu Lintas Belakang, Amaran Perlanggaran dan Tempat Letak Kereta Automatik.

GWM Malaysia bagaimanapun masih belum mendedahkan harga SUV berkenaan. Namun setibanya di pasaran, Jolion dilihat mampu memberi saingan kepada jenama seperti Honda HR-V, Toyota Corolla Cross dan Peugeot 2008.

GALERI:

Google ads
Back to top button