Buletin

MITSUBISHI XPANDER AKAN CKD DI KILANG PEKAN. BOLEH TEMPAH TAK LAMA LAGI

Mitsubishi Motors Malaysia (MMM) hari ini mengumumkan bahawa MPV Mitsubishi XPANDER akan dipasang di Malaysia.  

Untuk makluman, model pemasangan tempatan Mitsubishi yang pertama ialah SUV kompak ASX yang dipasang di kilang Tan Chong Motors Assembly di Segambut bermula pada tahun 2014. Pada September 2017, MMM memasang pula model kedua iaitu Outlander di kilang yang sama. 

“Kini, satu  lagi pencapaian penting buat MMM di mana model XPANDER akan dipasang di kemudahan produksi baharu di Pekan, Pahang. XPANDER dijangka dapat memenuhi keperluan pengguna tempatan dan akan ditawarkan pada harga yang kompetitif. 

“Ia ideal untuk mereka yang mahukan sebuah kenderaan tujuh tempat duduk yang selesa. Pelanggan boleh membuat tempahan tidak lama lagi,” kata Ketua Pegawai Eksekutif MMM, Tomoyuki Shinnishi. 

Kilang Mitsubishi di Pekan mempunyai bengkel pateri badan yang baru. Ia juga dilengkapi teknologi mengecat termaju seperti sistem semburan robot dan saduran ED untuk memastikan kemasan cat yang konsisten. 

Pelanggan sudah boleh menyatakan minat mereka terhadap XPANDER di laman web:s: www.mitsubishi-motors.com.my

Anda juga boleh melihatnya secara dekat di pusat membeli-belah Mid Valley bermula hari ini hingga 13 September (10am-10pm). 

Google ads
Back to top button