Buletin

FORD RANGER RAPTOR LANCAR 7 OKT 2022. LEBIH BERKUASA DAN CANGGIH

Sime Darby Auto ConneXion (SDAC) selaku pengedar tunggal kenderaan Ford di Malaysia hari ini mengumumkan bahawa penantian untuk Ranger Raptor generasi baharu tiba di sini bakal berakhir. 

Trak pikap berprestasi tinggi itu akan dilancarkan secara rasmi pada 7 Oktober 2022 di trek Baja di perkarangan Litar Antarabangsa Sepang (SIC).

Dibangun menggunakan DNA Ford Performance, Ranger Raptor meletakkan tanda aras baharu sebagai trak pikap off-road yang dibina khas di Asia Pasifik. 

Ranger Raptor generasi baharu itu sekali lagi menyerlahkan prestasinya apabila menggabungkan aspek ketepatan mekanikal dan teknikal dengan barisan teknologi pintar untuk menggalas cabaran di semua permukaan muka bumi.

“Dengan prestasi yang dipertingkatkan, teknologi moden serta kemampuan yang terbaik dalam kelasnya, Ranger Raptor ialah raja segala trak pikap. Lebih kental, lebih pantas dan lebih menarik, ini merupakan pemangkin kepada gaya hidup buat pelanggan yang kerap bekerja keras . Pada masa sama  ingin mengatasi segala cabaran mendatang.

“Trak pikap ini juga cukup selesa dan selamat untuk seluruh keluarga,” kata Pengarah Urusan, Sime Darby Auto ConneXion-Ford, Turse Zuhair.

Orang awam, pelanggan Ford dan peminat Ranger dialu-alukan untuk mendaftar melalui laman web SDAC-Ford Malaysia untuk menerima jemputan khas ke acara pelancaran umum pada 7-9 Oktober 2022 di trek Baja, Sepang.

Mereka yang hadir bakal menjadi antara yang terawal untuk menyaksikan kuasa, prestasi dan aksi mendebarkan Ranger Raptor generasi baharu ini secara langsung. Mereka juga berpeluang untuk mendekati trak pikap berkenaan sambil diberi taklimat serta memandu uji di laluan trek yang telah ditetapkan.

Model baru Ford yang baru dilancarkan seperti barisan Ranger dan Everest juga akan dipamerkan serta disediakan untuk pandu uji kepada yang berminat.

Maklumat lanjut berkaitan Everest generasi baharu, SDAC dan Ford, ikuti Ford Malaysia di Facebook, Instagram, Twitter dan YouTube atau layari www.sdacford.com.my 

Google ads
Back to top button