;
Buletin

5 PENIPUAN BIASA PENJUAL KERETA RECOND – SCRUT.MY

“TUAN SCRUT, BIASANYA APA HANG RECOND CAR DEALER AKAN TIPU?”

Setakat ini berdasarkan laporan yang kami terima. Terdapat 5 jenis penipuan yang biasa mereka lakukan.

1. Tipu mileage. Tipu mileage ni telah menjadi industry standard barangkali. Dari sebesar-besar dealer, sampai sekecil-kecil dealer. Hampir semua melakukannya! Tak percaya? Suka hati kau lah!

2. Tipu condition. Yang ini pula standard salesman lah. Mana boleh kata condition kereta dia tak elok, mesti tip-top condition, accident free. Janda meletop!

3. Tipu tahun. Yang ini level lain sikit. Sebab dia tipu dokumen di MITI. Kalau kena tangkap, AP boleh kena tarik!

4. Tipu specs. Ni pun level up juga. Biasanya dia orang buat macam ni untuk kurangkan tax. Dia orang beli specs yang tinggi, declare specs rendah di kastam.

5. Tipu kau lah! Tipu siapa lagi kan?

Jadi, kalau kau taknak kena tipu, kau SCRUT la dulu sebelum beli. Kalau nak tau kau kena tipu ke tak pun kau SCRUT juga. Kalau kau rajin, kau lawan lah, tuntut hak kau balik!

Itu pun kalau kau berani lah!

Click sini, Kalau nak check.

www.scrut.my

Ditulis oleh,
Admin Tak Profesional.
“Indie & tak boleh dibeli tokey recond.”

KREDIT:SCRUT.MY

Tags
Google ads
Back to top button