Buletin

HONDA CR-V BAHARU MAKIN PADU.HARGA BERMULA RM 139,913

Honda Malaysia terus merancakkan segmen SUV dengan pengenalan CR-V baharu kepada peminat automotif negara.

Sejak tempahan dibuka pada Oktober lalu, Honda Malaysia mencatat tempahan kira-kira 600 unit dalam tempoh satu bulan sekali gus membuktikan jenama ini sentiasa menjadi pilihan ramai dalam segmen SUV.

Ia didatangkan dengan dua varian iaitu 2.0L 2WD dan 1.5L TC-P 4WD.

CR-V baharu ini didatangkan dengan lima warna pilihan menarik perak (Lunar Silver Metallic), merah (Passion Red Pearl), kelabu (Modern Steel Metallic), hijau (Dark Olive Metallic) dan putih (Platinum White Pearl).

Harga bagi SUV terbaharu ini adalah seperti berikut:

Jentera terbaharu ini menampilkan reka bentuk moden dan lasak serta didatangkan beberapa penambahbaikan seperti gril hitam baharu yang digabungkan lampu hadapan LED Honda Signatur.

Ia hadir dengan bampar hadapan baharu yang lebih kemas serta moden dan garisan krom seakan sayap penuh bergaya.

Di bahagian belakang pula, model terbaharu ini menampilkan rekaan maskulin garisan sayap berwarna krom pada bampar belakang, lampu belakang berwarna gelap dan kemasan krom ekzos berkembar.

SUV dilengkapi rim aloi dua tona 18 inci menyerlahkan lagi sifat garang jentera ini.

Ruang dalaman pula diperkemaskan lagi dalam memberi keselesaan kepada pemandu dan penumpang.  

Konsol hadapan menempatkan dua port USB yang terletak di bawah tuil penukar gear, membolehkan kedua-dua pemandu dan penumpang hadapan mengecas peranti mereka secara serentak.

Ia dilengkapi kemudahan dan akses kepada ruang kargo dengan teknologi But Belakang Berkuasa Bebas Tangan (Hands-Free Power Tailgate).

CR-V baharu juga menawarkan ciri bantuan menghidupkan enjin dari jarak jauh dan mengaktifkan pendingin hawa dengan menekan butang pada kunci pintar tanpa membuka kunci pintu.

Selain itu, pemilik juga boleh melipat cermin sisi kereta dengan hanya menggunakan kunci pintar.

Tidak dilupakan, teknologi Honda Sensing yang merangkumi Kawalan Pemanduan Adaptif (Adaptive Cruise Control), Sistem Mengikuti Kenderaan (Low Speed Follow), Sistem Amaran Pelanggaran Hadapan (Forward Collision Warning), Sistem Brek Mitigasi Pelanggaran (Collision Mitigation Braking System) , Amaran Keluar Lorong (Lane Departure Warning), Sistem Mitigasi Keluar Dari Jalan (Road Departure Mitigation), Sistem Bantuan Kekal Lorong (Lane Keep Assist System) dan Lampu Tinggi Auto (Auto High Beam).

Aspek keselamatan lain termasuk amaran pemakaian tali pinggang keledar, Honda LaneWatch, enam beg udara, bantuan kestabilan Kenderaan (VSA), bantuan mula mendaki, Emergency Stop Signal (ESS), ABS, EBD, BA, Auto Brake Hold, Walk Away Auto Lock dan Sistem Pemantauan Tumpuan Pemandu.

Honda Malaysia menyasarkan jualan bulanan sebanyak 700 unit bagi model CR-V terbaharu ini.


Google ads
Back to top button