Peranti

SAMSUNG GEAR FIT

Berita baik untuk mereka yang suka bersenam. Baru-baru ini, Samsung Malaysia Electronics memperkenalkan peranti yang dikenali sebagai Samsung Gear Fit. 

SONY DSC

Samsung Gear Fit direka untuk padan dengan sempurna pada pergelangan tangan anda. Rekaannya yang berkontur, bersama paparan Super AMOLED pasti membuatkan penampilan anda di gymnasium atau sekadar berjongging di taman menjadi lebih bergaya.

Samsung-Gear-Fit-Mekanika (10)

Harus tahu bahawa ia merupakan peranti pertama yang memiliki paparan Super AMOLED berbentuk melengkung dalam industri. Bagi memberi lebih banyak kelebihan kepada pengguna, Samsung Gear Fit boleh diintegrasikan dengan banyak peranti Samsung yang lain.

SONY DSC

Samsung Gear Fit memiliki pelbagai ciri istimewa. Ini termasuklah keupayaan mengukur kadar degutan jantung, jam randik, Pedometer, pemasa dan banyak lagi. Menggunakan bateri berkuasa 210mAh, pengguna hanya perlu mengecas semula pada setiap tiga atau empat hari, bergantung kepada penggunaan.

SONY DSC

Peranti ini menawarkan lebih daripada sekadar band kesihatan yang biasa. Sebabnya, ia turut berfungsi memberi notifikasi daripada telefon pintar Samsung Galaxy, walaupun ketika mereka sedang sibuk bersenam.

Samsung-Gear-Fit-Mekanika (9)

Notifikasi itu termasuklah panggilan masuk, e-mel, SMS, S-Planner dan aplikasi-aplikasi pihak ketiga. Ia didatangkan dengan tali berwarna hitam, oren dan kelabu yang boleh ditukar.

SONY DSC

Mahu menjadi teknologi boleh dipakai yang lasak, Samsung Gear Fit bersifat tahan air dan habuk. Ditawarkan  pada harga RM599 seunit, Samsung Gear Fit boleh didapati di semua Samsung Mobile Brand Store dan pengedar sahnya mulai 11 April depan.

Google ads

admin

mekanika.com.my / permotoran gaya baru untuk generasi baru.
Back to top button