Motosikal

7 SEKELUARGA NAIK SEBUAH MOTOSIKAL DI INDIA CETUS PERDEBATAN NETIZEN

Sebuah rakaman video  memaparkan tujuh anggota sebuah keluarga menaiki sebuah motosikal menjadi perdebatan netizen yang mempunyai pendapat berbeza mengenai situasi tersebut, lapor stesen penyiaran NDTV semalam.

Video yang dimuat naik oleh pegawai tempatan,  Supriya Sahu di laman Twitter menunjukkan seorang lelaki menunggang motosikal sambil anak dan isterinya berusaha untuk membonceng kenderaan sama.

Rakaman itu juga mendedahkan kesemua individu tidak memakai topi keledar. “Tiada kata-kata untuk situasi ini,” tulis pegawai itu dalam kapsyen.

Video itu meraih lebih 1.2 juta tontonan di Twitter dan menimbulkan pelbagai respons daripada pengguna. Ramai yang  berkata bahawa keluarga itu membahayakan nyawa mereka dengan melanggar peraturan lalu lintas. Namun sebilangan lagi berpendapat mereka terpaksa berbuat demikian kerana kemiskinan.

“Pemilik atau penunggang motosikal itu perlu ditangkap dan lesen memandu harus dibatalkan kerana membahayakan diri dan orang lain,” tulis seorang pengguna.

“Ini bukan perkara melucukan. Kedaifan hidup memaksa mereka bersesak di atas sebuah motosikal kecil, semoga kehidupan akan menjadi lebih baik untuk keluarga ini,” tulis seorang lagi. – Agensi

Google ads
Back to top button